Početna Zanimljivosti Urbanovo - Dani vina na Međimurskoj vinskoj cesti

Urbanovo - Dani vina na Međimurskoj vinskoj cesti

URBANOVO je višeslojna manifestacija koja se svake godine održava tijekom svibnja, a sadržajno je podijeljen u tri dijela: Festival pušipela (sajam vina, vinarske i vinogradarske opreme), Dani otvorenih podruma, te blagdan Svetog Urbana uz Vinski bal.

Centralni događaj je 8. Festival pušipela koji će se održati od 13. do 15. svibnja 2016. u sportskoj dvorani u Štrigovi. Festival je kao sajam vinarske i vinogradarske opreme u široj regiji prepoznat kao izvrsna platforma za promociju kulture pijenja vina i naše međimurske autohtone sorte Pušipel.

Svim sudionicima, izlagačima i posjetiteljima osiguran je besplatan internetski pristup, a organizirane prezentacije, stručni skupovi, vinske radionice i gastro show omogućuju transfer znanja, tehnologije i inovacija.

Dani otvorenih podruma održat će se 20. i 21. svibnja 2016. U tim danima svi gosti i posjetitelji Međimurske vinske ceste mogu uživati u 20-tak ugodno uređenih vinotočja i kušaonica ponajboljih međimurskih vinara.

Blagdan Sv. Urbana (zaštitnika vinara) obilježava se 21. i 22. svibnja 2016. uz Svetu misu nakon koje je organizirana vinska veselica s vinskim igrama i bogatim kulturno-zabavnim programom.

Već tradicionalno, Urbanovo završava s Vinskim balom 27. svibnja 2016. u kuriji Terbotz gdje ugledni gosti mogu uživati u kulinarskim i vinskim delicijama našeg kraja, a na balu se svečano i ceremonijalno otvara prva boca pušipela lanjske berbe. Riječ je o najbolje ocijenjenom pušipelu i za svakog vinara je čast da upravo njegov proizvod bude taj kojim će se označiti početak izlaska na tržište s ovom međimurskom autohtonom sortom vina. (izvor: www.urbanovo.hr)

Na raspolaganju vam je Taxi Cammeo koji vozi po vrlo pristupačnim cijenama te je dostupan od 0-24.

Da biste u potpunosti doživjeli Urbanovo, Hotel Park Čakovec Vam u periodu od 13.-15. i 20.05.2016. nudi smještaj uz 10% popusta na a la carte cijene.

Kako je bilo prijašnjih godina pogledajte ovdje.