Početna Zanimljivosti Samostalna izložba Marine Dvorski

Samostalna izložba Marine Dvorski

u četvrtak, 22. studenog s početkom u 18 sati održat će se otvorenje 13. samostalne izložbe Marine Dvorski koju će hotel Park udomiti do sredine sjećnja 2019. 

Marina Dvorski rođena je 1973.g. u Koprivnici. Živi u prigradskom naselju Reka sa obitelji, a zaposlena je u koprivničkoj farmaceutskoj tvrtki Belupo.
Aktivna je članica Likovne sekcije „Podravka 72“ gdje obavlja  poslove tajnice sekcije. Slikanjem se bavi  nešto više od 3 godine.

 

Ljubav prema crtanju rodila se još prije 20 godina kad je kao srednjoškolka uglavnom crtala ženske portrete tehnikom olovke na papiru. Niz obiteljskih obaveza utjecalo je da ta ljubav stagnira, pa se ponovno rađa 2007.  Kada se upisuje  u  školu crtanja i slikanja kod gosp. Ivana Lovrekovića u Koprivnici, kako bi proširila svoje znanje i naučila druge tehnike. Prve slike su nastale crtaćim ugljenom. U početku je bila veliki ljubitelj tehnike suhog pastela, ali danas najviše slika tehnikom ulja na platnu.

 

Najdraži motivi  su: mrtva priroda, cvijeće, pejzaži, a  posebno bi mogli istaknuti konje koji su joj ove godine najčešći motivi.  Ljubav prema ovoj lijepoj i plemenitoj životinji prenosi  na platno s velikim zadovoljstvom.

Sudjelovala je na desetak humanitarnih likovnih kolonija.

 

Samostalne izložbe:
2008. Hotel Podravina - Koprivnica
2009. Područna škola - Bakovčice
2009. Podravkin Rekreacijski Centar (PRC) – Starigrad
2010. Prostorije Udruge žena  - Reka

 

Neke od radova možete pogledati na službenoj stranici umjetnice

 

izvor: internetska stranica umjetnice