Početna Zanimljivosti Porcijunkulovo - besplatni koncerti, ulica kišobrana, tradicionalni zanati..

Porcijunkulovo - besplatni koncerti, ulica kišobrana, tradicionalni zanati..

Ne propustite najveći događaj u gradu Čakovcu kojeg svake godine posjeti oko 200 tisuća posjetitelja koji uživaju u besplatnim koncertima (prošlih godina nastupali su Jelena Rozga, klapa Kambi, Jole, Bajaga, Parni valjak i klapa Kampanel, a prijašnjih godina Kićo Slabinac, Gibonni, Severina, Jelena Rozga, Dražen Zečić, Željko Joksimović, Novi Fosili i mnogi drugi) te prošećite ulicom kišobrana.

"Porcijunkulovo“ je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava 53 godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca. Prvobitno zamišljena kao “Sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkule“ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u županiji” koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec. U 6 dana održavanja, manifestacija objedinjuje najbolje od svega onog što Međimurje nudi.

Osim brojnih glazbenih programa poznatih glazbenih izvođača, koji su podijeljeni prema ukusima i dobi, među atraktivnijima su zasigurno postavi i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja gdje se između ostalog predstavljaju brojni obrtnici te poduzetnici: licitari, keramičari, lončari, košaraši, čipkari, ispirači zlata, drvorezbari, postolari, kipari i drugi.

Uz sve nabrojeno i «Ulicu kišobrana», koja je svojom atraktivnošću postala hit manifestacije i izazvala neviđeno oduševljenje turista, održavaju se i nezaobilazni programi kao što su međunarodni oldtimer susret, prezentacija streličarstva te prezentacija međimurskih vina, radionice starih zanata, smjena straže Zrinske garde… (izvor teksta i slike: Turistička zajednica grada Čakovca; www.porcijunkulovo.hr).

Da biste u potpunosti doživjeli "Porcijunkulovo“ Hotel Park Čakovec Vam u periodu održavanja manifestacije od 28.07 do 02.08.2017. nudi smještaj uz popust od 15% na a la carte cijene.