Početna Zanimljivosti Humanitarna Aukcija Vina Rotary Kluba Čakovec Za Laboratorij Robotike

Humanitarna Aukcija Vina Rotary Kluba Čakovec Za Laboratorij Robotike

Rotary klub Čakovec je 5. studenoga bio organizator nesvakidašnje aukcije vina prilikom čega je obilježena i 90 godišnjica rotarijanstva u Hrvatskoj. Bila je to humanitarna priredba kojoj smo imali čast biti domačin.

Bila je to humanitarna priredba s koje je prihod namijenjen opremanju laboratorija robotike u Tehničkoj školi Čakovec. Vina su za ovu akciju rotarijanaca donirali poznati međimurski vinari Cmrečnjak, Lebar i Štampar te Krauthaker iz Kutjeva. Sudionicima ove dobrotvorne priredbe prigodnim riječima obratili su se međimurski župan Matija Posavec i ravatelj Tehničke škole Dražen Blažeka. U ime rotarijanaca pozdravili su ih predsjednik RK Čakovec Branimir Novak, te guverner Distrikta 1913 Darko Tipurić, koji je, s asistenticom Natašom Cikač, upravo taj dan bio u posjetu čakovečkom Rotary klubu .

Među donatorima je bio i pjesnik Stanislav Petrović, koji je pročitao nekoliko pjesama iz svoje najnovije zbirke pjesama. Vina uvaženih vinara prezentirao je poznati hrvatski sommelier Mario Meštrović. U zabavnom programu sudjelovao je jazz trio – Branimir Novak (gitara), Mladen Magdalenić (klavijature) i Željko Kovačević (saksofon). Zapjevao je i međimurski slavuj Mirko Švenda – Žiga. Ovom priredbom su čakovečki rotarijanci zajedno sa svojim prijateljima iz više drugih klubova i uzvanicima proslavili i tradicionalno Martinje. Za martinjski ugođaj uz ceremonijal krštenja mošta u vino pobrinuli su se naši poznati veseljaci Vid Balog i Davor Dretar – Drele. Nesebičnu pomoć za uspjeh ove humanitarne priredbe rotarijancima su pružili međimurski rotaractovci. Svima njima hvala, kao i gardistima Zrinske garde Čakovec, koji su dočekivali goste i uzvanike.